Fundler i media

Fundler i media

Så bra är rådgivningsrobotarna

”För tre år sedan gjorde de första placeringsrobotarna intåg på den svenska marknaden. De lockar med enkelhet och investeringsstrategier som sköter sig själva.”

”De olika spartjänsterna liknar varandra på det sättet att de har en bred riskspridning med tusentals bolag i portföljen. Du väljer själv vilken risk du vill ta genom att svara på en rad frågor om när pengarna ska användas, din riskvilja och hur din ekonomi i övrigt ser ut.”

Finanstopp går in i robotrådgivare

”Stockholmsbolaget Fundler tar in nytt kapital för att få ut robotrådgivaren till fler sparare. In kliver en före detta topp inom utmanarbankerna.”

”Sedan fintechbolaget Fundler släppte sin robotrådgivande app i juni 2017 har bolaget snott åt sig 32.000 sparare. Nu tar bolaget in nytt kapital i form av 20 miljoner kronor, för att fortsätta växa.”

Vinnova investerar i robotrådgivare

”Finansiell robotrådgivning har fått luft under vingarna i USA men det saknas större aktörer i Norden. Nu investerar Vinnova drygt 2 Mkr i svenska Primepilot (nu Fundler) som ska lansera en automatiserad spartjänst i år.”

”Stockholmsbaserade Primepilot (nu Fundler grundades för nästan exakt ett år sedan. Företaget med fyra grundare från finansbranschen håller på att ta fram en digital plattform som ska kunna ge privatsparare automatisk förvaltning av deras sparportföljer.”

Den personliga rådgivningens tid är förbi

”För privat sparande i fonder räcker det med att använda digitala tjänster och undvika kostnaderna med personlig rådgivning. Den digitala utvecklingen leder också till att banker behöver fokusera på att bli bäst på enskilda tjänster, enligt robotrådgivaren Primepilots grundare Ulf Ahrner.”

”De nordiska bankerna har blivit alltmer intresserade av robotrådgivning om man ska döma av den senaste tidens satsningar inom fintech-utveckling på antingen olika inkubatorer eller forskning inom området. En stor skillnad jämfört med tidigare, säger robotrådgivaren Primepilots grundare Ulf Ahrner till Realtid.se.”

Här kan du ladda ner vårt presskit.

För mer information kontakta Marknadschef och PR-ansvarig Annika Javestad.

 

+46 70 229 18 82

annika@fundler.se

App Store

Google Play