Fundler och Evida

Information om sparande i ISK via Fundler

Fundler AB (”Fundler”) har beslutat att ändra inriktning, och kommer inom kort sluta erbjuda spartjänster direkt till konsumenter. Vi vill såklart att du ska kunna fortsätta spara enkelt och till ett lågt pris. Därför kommer vi i slutet av november överlåta ditt sparande i Fundler till den digitala spartjänsten Levler, som är en del av Söderberg & Partners Wealth Management AB (”Levler”). Levler är en digital sparplattform där du på ett enkelt sätt kan starta och upprätthålla ett långsiktigt sparande.

Du behöver inte göra något, utan överlåtelsen till Levler kommer ske automatiskt. Överlåtelsen kommer inte att kosta dig något, varken flyttavgifter eller skatt, och vi kommer att ta hand om allt det praktiska åt dig. När överlåtelsen är genomförd kommer du enkelt åt ditt sparande genom att logga in på Levlers webbplats www.levler.se, eller i Levlers app. Hos Levler kan du sedan enkelt välja det fondpaket som passar dig bäst. Vill du hellre välja fonder fritt så finns ett av Sveriges största utbud med över 2 000 fonder till 25% rabatt på fondavgiften, du kan även handla aktier courtagefritt.

När du blev kund i Fundler placerades ditt sparande i depå hos Evida AB (”Evida”) och du fick därför acceptera avtalsvillkor med båda bolagen. För att möjliggöra överlåtelsen till Levler behöver några villkor i både Fundlers och Evidas avtal med dig uppdateras. De nya villkor som vi härmed meddelar dig och som börjar gälla den 16 november 2023 är att Fundler dels har rätt att för din räkning och i ditt namn öppna depå i form av investeringssparkonto (ISK) hos Levler, dels flytta samtliga dina tillgångar hos Evida till sådant ISK.

För att möjliggöra överlåtelsen har Evida även justerat sina villkor och tagit beslutet att börshandlade fonder från och med den 16 november 2023 inte längre är godkända investeringstillgångar för Fundlers kunder. Om du har sådana kommer de säljas automatiskt, och pengarna kommer att följa med ditt övriga sparande till Levler. Överlåtelsen av ditt sparande till ISK hos Levler väntas påbörjas den 24 november 2023 och i samband med det ändras Fundlers villkor och Levlers villkor börja gälla, vilka du kan ta del av här.

Efter överlåtelsen kommer ditt nuvarande ISK hos Evida att stängas, och dina avtal med Evida upphöra att gälla. Om du inte vill att ditt avtal och sparande ska överlåtas till Levler behöver du ta ut dina pengar från Fundler/Evida senast den 15 november 2023.

Du kan läsa mer om överlåtelsen här, eller höra av dig till oss i chatten som vanligt!

Hälsningar,

Fundler och Evida