Du som är 50+

Checkmark icon

Fortsätt spara regelbundet, även om möjligheterna till sparande förändras så spelar en liten summa varje månad en stor roll.

Checkmark icon

Din tjänstepension kommer vara betydelsefull för ditt totala pensionskapital. Se över avgifterna och använd möjligheten att flytta kapitalet så att du får bra villkor.

Checkmark icon

Sprid risken och anpassa den till den tid du har kvar till pensionen. Då pensionsåldern närmar sig är det bra att diversifiera dina investeringar genom att minska exponeringen mot aktiemarknaden och välja fonder med en lägre riskprofil.

pension-fundler

Se över din tjänstepension och anpassa risknivån i sparandet

Att pensionsspara är viktigt oavsett ålder, men om du är över 50 år och ännu inte har börjat pensionsspara är det hög tid att börja nu. Först och främst behöver du räkna ut vilken inkomst du behöver ha för att kunna upprätthålla den livsstil du önskar efter pensionen, samt hur mycket du då behöver spara. En tumregel är också att ju närmare pensionen du kommer minska risken i dina investeringar. Det finns dock fortfarande lång tid kvar att spara. Lägg undan så mycket du kan beroende på din situation.

Se även över din tjänstepension. Att flytta din pension till ett förmånligare alternativ är verkligen något du bör överväga vid det här stadiet i livet. Du har fortfarande en lång sparhorisont och några få procent i avgift kan göra stor skillnad!

Hos Fundler har du möjlighet att göra en gratis pensionsanalys. Vi analyserar då dina befintliga pensioner och ser över om något kan förbättras. Rådgivarens bedömning görs bland annat utifrån dina befintliga avgifter, risknivå och historisk utveckling.

Pil Läs mer om vår gratis pensionsanalys

Du vet väl om att vi har en app där du kan ha full koll på din tjänstepension!