Ålderdomens höst?
Varför inte ålderdomens vår?

Börja pensionsspara idag, så kan du leva livets glada dagar på gamla dagar.
Fundler hjälper dig, så att du kan göra allt det där roliga sen, som du inte hinner med nu.

Gör en gratis pensionsanalys>

Vi hjälper dig att se över villkoren för din tjänstepension, vi hjälper 9/10 till lägre avgifter och möjlighet till bättre avkastning.

Med låg avgift och kvalitativ förvaltning ger vi dig en av marknadens bästa sparande för din pension. Vi hjälper dig att komma igång!

Thumbnail-Grunden för en trygg pension2
Spela videoklipp

Så lägger du grunden för en trygg pension

Det är viktigt att spara till pensionen, det håller de flesta med om. Genom att vara aktiv med dina placeringar kan du påverka hur pengarna växer över tid. Men det finns också annat du kan göra för att få en bättre pension, även när pensionen närmar sig. Vi guidar dig på vägen mot den pension du behöver för att leva det liv du vill när du slutar jobba.

Alice, rådgivare på Fundler

I vilken livsfas är du?

Efter att du har sparat ihop till en buffert är det läge att starta ett eget pensionssparande. Ett riktmärke är att spara 5 % av lönen före skatt. Viktigt är också att se till att ha tjänstepension och fördela eventuell deltid jämnt i familjen.

Efter att du har sparat ihop till en buffert är det läge att starta ett eget pensionssparande. Ett riktmärke är att spara 5 % av lönen före skatt. Viktigt är också att se till att ha tjänstepension och fördela eventuell deltid jämnt i familjen.

I vilken livsfas är du?

Mellan 25 och 35 år

Mellan 25 och 35 år

När du har sparat ihop till en buffert som täcker dina löpande utgifter i 3 månader, så är det dags att sätta upp ett pensionssparande. Ett riktmärke är att spara 5 procent av lönen före skatt. Se även till att förhandla om din tjänstepension.
Mellan 35 och 50 år

Mellan 35 och 50 år

Dina egna val är viktiga för din framtida lön som pensionär. Att fortsätta spara regelbundet och våga anpassa risken till sparmålen är två viktiga faktorer som kommer att påverka din slutliga pension.
Du som är 50+​

Du som är 50+​

Du kan fortfarande påverka din pension genom medvetna val och låga avgifter. Dina pengar ska dessutom fortsätta växa i flera år efter pensionsdagen. Ta dig tid och se över dina placeringar och anpassa risknivån.

Vanliga frågor

Kan jag pensionsspara?

Ja, Fundler erbjuder olika former av pensionssparande. Genom vår rådgivningstjänst kan vi flytta och hantera din privata- samt tjänstepension utöver möjligheterna att starta ett pensionssparande via ISK. Genom vår Pensionsanalys och den oberoende pensionsrådgivning som Fundler erbjuder guidar vi dig till ett bättre pensionssparande. När regeringen lanserade investeringssparkonton som sparform var det bland annat för att det skulle bli den nya sparformen för privata pensioner istället för den numera avvecklade avdragsgilla så kallade privata pensionsförsäkringen, som ofta var en dyr historia för spararen. Det du sparar till din pension på investeringssparkonto är inte avdragsgillt, men beskattas inte heller med löneskatt när det tas ut, utan endast med schablonskatt.

Hur säkert är det att spara?

Hos Fundler omfattas du av både Insättningsgarantin och Riksgäldens investerarskydd. Att investera hos Fundler är alltså precis lika säkert som att köpa fonder genom din bank.

Hur börjar jag månadsspara?

Efter att du öppnat ett konto hos Fundler kan du enkelt månadsspara genom att gå in i vald portfölj under transaktionsvyn och ange belopp för att aktivera månadssparande. Pengarna dras från ditt anslutna bankkonto den 27:e varje månad. Du kan starta ett månadssparande i samtliga av dina portföljer med olika belopp i respektive portfölj.

Kan jag byta risknivå?

Ja, du kan närsomhelst byta risknivå för din portfölj. Du ändrar risk genom att logga in i din portfölj och gå in på ”portföljdetaljer” och därefter ”innehåll”. Där klickar du på ”ändra” och väljer ett sparmål på nytt, du kan självklart välja samma som tidigare. I nästa steg väljer du din nya risknivå. När du signerat den nya allokeringen ombalanseras ditt sparande till din valda risknivå under nästa handelsdag.