Ålderdomens höst? Varför inte ålderdomens vår?

Börja pensionsspara idag, så kan du leva livets glada dagar på gamla dagar. Fundler hjälper dig, så att du kan göra allt det där roliga sen, som du inte hinner med nu.

hero man dog
analys ikon

Vi hjälper dig att se över villkoren för din tjänstepension, vi hjälper 9/10 till lägre avgifter och möjlighet till bättre avkastning.

spara ikon

Med låg avgift och kvalitativ förvaltning ger vi dig en av marknadens bästa sparande för din pension. Vi hjälper dig att komma igång!

Thumbnail-Grunden för en trygg pension2
Play Video

Så lägger du grunden för en trygg pension

Det är viktigt att spara till pensionen, det håller de flesta med om. Genom att vara aktiv med dina placeringar kan du påverka hur pengarna växer över tid. Men det finns också annat du kan göra för att få en bättre pension, även när pensionen närmar sig. Vi guidar dig på vägen mot den pension du behöver för att leva det liv du vill när du slutar jobba.

Alice, rådgivare på Fundler

I vilken livsfas är du?

pension surfare opt

Gör en pensionsanalys

Efter att du har sparat ihop till en buffert är det läge att starta ett eget pensionssparande. Ett riktmärke är att spara 5 % av lönen före skatt. Viktigt är också att se till att ha tjänstepension och fördela eventuell deltid jämnt i familjen.

I vilken livsfas är du?

Mellan 25 och 35 år

Mellan 25 och 35 år

När du har sparat ihop till en buffert som täcker dina löpande utgifter i 3 månader, så är det dags att sätta upp ett pensionssparande. Ett riktmärke är att spara 5 procent av lönen före skatt. Se även till att förhandla om din tjänstepension.
Mellan 35 och 50 år

Mellan 35 och 50 år

Dina egna val är viktiga för din framtida lön som pensionär. Att fortsätta spara regelbundet och våga anpassa risken till sparmålen är två viktiga faktorer som kommer att påverka din slutliga pension.
Du som är 50+​

Du som är 50+​

Du kan fortfarande påverka din pension genom medvetna val och låga avgifter. Dina pengar ska dessutom fortsätta växa i flera år efter pensionsdagen. Ta dig tid och se över dina placeringar och anpassa risknivån.

Vanliga frågor

Kan jag pensionsspara?

Ja, du kan spara privat till pension. Genom Fundler kan du antingen öppna en vanlig sparportfölj som är anpassad till ditt pensionssparande genom appen eller webben, men du kan även få hjälp med din tjänstepension.

När regeringen lanserade investeringssparkonton som sparform var det bland annat för att det skulle bli den nya sparformen för privata pensioner istället för den numera avvecklade avdragsgilla så kallade privata pensionsförsäkringen, som ofta var en dyr historia för spararen. Det du sparar till din pension på investeringssparkonto är inte avdragsgillt, men beskattas inte heller med löneskatt när det tas ut, utan endast med schablonskatt, som du kan läsa mer om här ovan.

Hur säkert är det att spara?

Hos Fundler omfattas du av både Insättningsgarantin och Riksgäldens investerarskydd. Att investera hos Fundler är alltså precis lika säkert som att köpa fonder genom din bank.

Hur börjar jag månadsspara?

Du kan enkelt månadsspara genom att klicka på knappen ”Investera” i det kontot du vill månadsspara i. Därefter väljer du alternativet ”Månadssparande” för att bestämma vilket belopp du önskar spara varje månad. Pengarna dras från ditt anslutna bankkonto den 28:e varje månad och investeras vanligtvis redan samma dag. Du kan starta ett månadssparande i flera av dina konton och ha olika belopp i respektive konto

Kan jag byta risknivå?

Ja, du kan närsomhelst byta risknivå för din portfölj. Du ändrar risk genom att logga in i din portfölj och gå in på ”Kontodetaljer” och därefter ”innehåll”. Där klickar du på ”ändra” och väljer ett sparmål på nytt, du kan självklart välja samma som tidigare. I nästa steg väljer du din nya risknivå. När du godkänt med BankID ombalanseras ditt sparande till din valda risknivå under nästa handelsdag.

Hur ska jag pensionsspara privat?

Hur ska jag pensionsspara privat?

Vi lever allt längre och enligt pensionsmyndighetens senaste prognos kommer dagens 35 åringar behöva jobba tills de blir 70 år utifrån beräkningen att du ska få motsvarande pension som du skulle fått vid 65 års ålder. Detta om medellivslängden varit oförändrad.

Nu har du rätt att flytta din pension

Nu har du rätt att flytta din pension

Den 1 april 2021 sänktes flyttavgiften för återköp och flytt av fond- och depåförsäkringar. Det kan låta lite krångligt, men är det bästa som hänt på länge för dig som kund.I september förra året motiverade finansmarknadsminster Per Bolund förslaget...