Så funkar appen Steg för steg

Close

Ansök om access till Android

Steg 1 / 6

Kom igång

Ladda ner vår app på din iPhone eller iPad. Därefter registrerar och bekräftar du din e-postadress för att skapa en användare. Det är till denna e-postadress vi skickar viktig information om ditt sparande hos Fundler.

Steg 2 / 6

Hitta rätt risknivå

När du har valt sparmål och placeringshorisont kommer du till ett vägskäl. Här kan du välja risk själv eller få råd om vilken du borde ha genom att svara på ett antal frågor om din privatekonomi.

För att få högre avkastning behöver man vanligtvis ta större risk. Med högre risk menas att dina placeringar svänger mer i värde, både uppåt och nedåt.

Steg 3 / 6

Förslag på fonder

Utifrån dina svar ger vi dig ett portföljförslag, där vi även presenterar hur portföljen har utvecklats de senaste 5 åren. Vi tjänar ingenting på fonderna vi rekommenderar, utan tar direkt betalt av dig som kund. På så vis finns det inga intressekonflikter när vi skapar portföljerna. Portföljerna är utvalda för att de bland annat har låga avgifter och en bra historisk utveckling, samt har enligt oss goda förutsättningar för hög avkastning även framöver.

Om du saknar något i förslaget kan du backa och välja om.

Steg 4 / 6

Säkerhet och signering

Efter portföljförslaget är nästa steg att du kopplar ditt bankkonto till Fundler via Mobilt BankID. Det är från detta bankkonto du kan flytta in pengar i Fundler med ett klick, och det är bara till det här kontot vi betalar ut dina pengar. Detta är en säkerhetsrutin som gör att dina pengar aldrig kan flyttas till någon annans konto. Det är först här du kommer kunna bestämma vilket belopp du vill sätta in.

Därefter är det dags att godkänna avtal och för att det ska vara så smidigt som möjligt gör du det via Mobilt BankID. Alla avtal och information skickas till den e-postadress som du har valt som användarnamn.

Steg 5 / 6

Allt vi gör för dig

Innan du satt in pengar på ditt konto är Fundler gratis att använda. När du satt in pengar tar vi en förvaltningsavgift på 0,49% per år. I förvaltningsavgiften ingår bland annat allt nedan:

  • Du slipper insättnings- och uttagsavgifter
  • Vi beräknar dina ordrar och låter dig handla delar av andelar om det behövs
  • Vi utför dina ordrar
  • Fonder i utländsk valuta kostar inget extra att valutaväxla
  • Vi står för alla köp- och säljavgifter (courtage)
  • Notor och dokumentation mailas automatiskt till dig
  • Vi övervakar dina investeringar och föreslår justeringar när det behövs
Steg 6 / 6

Personifiera konton

Det tar ett par dagar innan pengarna kommer in på ditt nya konto och ytterligare ett par dagar innan dina fonder blir synliga i appen. Under tiden kan du personifiera ditt konto genom att namnge det och ladda upp en valfri bild.

Du kan även när som helst öppna upp flera konton för olika sparmål, t.ex. sparande till nya bilen, barnen, pensionen eller drömsemestern. Varje konto kan ha olika risknivå. Du kan enkelt byta sparmål och risknivå när du vill.

Du kan när som helst ta ut dina pengar från Fundler utan att det kostar något extra.