Våra favoritfonder

Här kan du läsa om alla fonder som vi erbjuder i våra portföljer

Close

Ansök om access till Android

Spiltan Fonder Räntefond Sverige

Denna traditionella fond placerar i räntebärande fondpapper i svenska kronor. Den genomsnittliga löptiden för placeringarna är maximalt ett år. Fonden har fått flera utmärkelser och kostar endast 0,1% per år.

XACT OMXS30 ETF

XACT OMXS30 är den största svenska ETFen. Den investerar i svenska storbolag och kostar 0,1% per år.

XACT Svenska Småbolag

Denna ETF investerar i ca 100 svensknoterade mindre bolag. Historiskt sett har småbolag kompenserat för sin högre risk genom att ge än bättre avkastning. Avgiften är 0,3% per år.

AMF Räntefond Lång

AMF Räntefond Lång är en vanlig fond, alltså varken en indexfond eller en ETF. Den får lite bättre avkastning för att den har lång, 2-10 års, placeringshorisont. Den har låg avgift (0,1% per år) och högsta betyg från Morningstar.

Carnegie Corporate Bond A

Carnegies fond är faktiskt den dyraste fonden vi har med ungefär 0,48% i årlig avgift. Men den avkastar väldigt bra i förhållande till sin risk år efter år. Alla placeringar är valutaskyddade så fonden har ingen valutarisk för en svensk investerare.

XACT Norden 30

Norden har skapat många fina bolag och denna ETF från svenska XACT investerar i de 30 största.

DB MSCI Nordic Index UCITS ETF (DR) 1D

Deutsche Banks Norden ETF äger cirka 75 stora och mellanstora nordiska bolag.

iShares MSCI Europe Minimum Volatility UCITS ETF

Fonden består av ca 160 stora europeiska bolag som är sammansatta på ett finurligt sätt, nämligen för att minska värdeförändringarna i möjligaste mån.

DB Euro Stoxx 50 UCITS ETF

En gigantisk ETF (nästan 50 miljarder euro) som består av de europeiska storbolagen. Fonden kostar bara 0,09% per år.

iShares S&P 500 Minimum Volatility UCITS ETF

Fonden består av 100 amerikanska storbolagsaktier som är sammansatta på ett finurligt sätt, nämligen för att minska värdeförändringarna i möjligaste mån.

iShares Core S&P 500 UCITS ETF

Detta är en av världens största ETF:er, i världens mest konkurrensutsatta kapitalförvaltningssegment. Konkurrensen är knivskarp så fondavgiften är bara 0,07%. Indexet S&P 500 innehåller de 500 största bolagen noterade i USA och är förresten den enda tillgång Warren Buffett vill att hans arv ska placeras i.

DB Russell Midcap UCITS ETF (DR) 1C

ETFen äger ca 800 mellanstora bolag noterade i USA. Detta segment har historiskt sett avkastat mycket bra.

iShares Core MSCI Emerging Markets IMI UCITS ETF

Denna jättelika ETF investerar i nästan 2000 olika aktier i tiotals utvecklingsmarknader. Den svänger mycket, men avkastar bra och kostar 0,25% per år.